Bankszámlaszám: 11742173-26041825

"Mi a gazdikat oktatjuk és a kutyusokat neveljük."

Dr.Rex Kutyás Egyesület

Dr.Rex Kutyás Egyesület

Minden ami kutya

Dr.Rex Kutyás Egyesület

Minden ami kutya

previous arrow
next arrow
Slider

Bemutató csoport - Dr. Rex Kutyás Egyesület

Dr. Varga Károly – Rex személysegítő kutya - Dr.Rex Kutyás Egyesület

Dr. Varga Károly – Rex személysegítő kutya
elnök

„Azzal foglalkozom, amire 6 éves korom óta vágytam és imádom. Kell ennél több?”

Hosszú tanulási folyamat és rengeteg munka eredménye, hogy Dr.Rex az ország „legszőrösebb asszisztense” – személyi segítő kutyaként – a rendelőben jótékonyan hat a gyerekekre. Gyermekorvosként, aki az országban először vitte be a kutyáját a rendelőbe kijelenthetem, hogy stresszoldó, hangulatjavító és betegségmegelőző hatását rengetegszer bizonyította már. Nemcsak a munkahelyemre kísér el, hanem a nap 24 óráját együtt töltjük. Gyakran kirándulunk, utazunk belföldön, felfedezzük a kutyabarát helyeket. Külföldi konferenciákra történő utazásainkon Dr.Rex a repülőgépek fedélzetén is szívesen látott „utas”. Egyesületünknél a környezettudatos életre nevelésnél, a gyermek és a kutya harmonikus kapcsolatának bemutatásával és az állatjólét ismereteinek, valamint a felelős városi kutyatartás széles körű terjesztésekor van segítségünkre. Akik a budaörsi pályánkon a kutyás képzéseinken részt vesznek és legalább olyan okos és ügyes kutyát szeretnének, mint Rex, azok személyesen is találkozhatnak vele. 

Bálint András – Annie - Dr.Rex Kutyás Egyesület

Bálint András – Annie
alelnök

Amióta az eszemet tudom, imádom a kutyákat. Belvárosi lakásunkban szüleim nem engedték meg, hogy kutyám legyen, mivel a család reggeltől koraestig nem tartózkodott otthon. Ma már megértem, hogy milyen felelős döntés volt, mert a városi kutyatartás alapja is az, hogy a négylábú kedvenc megfelelően le legyen mozgatva, sokáig ne legyen egyedül hagyva és a család minden tagja vegye ki a részét a kutyázásból. Amióta életvitelem megengedi több kutyám is volt. Anniet a 8 éves border colliet, már születése előtt „megterveztük”. A legnagyobb kihívás volt számomra, mert már több mint 14 éve készültem arra, hogy ezt a fajtát válasszam. Csodálatos élmény gyakorlott kutyásként kölyökkortól végig tudatosan nevelni egy kutyust. Kellő tapasztalatot és ismereteket igényel. Ezt megfelelő szinten – és hogy a gazdi-kutya kapcsolat harmonikus legyen – szakoktatók segítségével lehet igazán jól elsajátítani. Ne sajnáljuk azt a pár hónapot arra szánni, hogy az alapengedelmes feladatokat szakember közreműködésével tanuljuk meg, megértve a kutyánk viselkedését, reakcióit. Így biztosak lehetünk abban, hogy akár 15 évig harmonikusan fogunk együtt élni kedvencünkkel.

Kiss Tamás – Málna - Dr.Rex Kutyás Egyesület

Kiss Tamás – Málna
nyomkövető kutyavezető

Anna - Panka - Dr.Rex Kutyás Egyesület

Lukács Anna
vezető oktató

Tormási Karina - kutyák - Dr.Rex Kutyás Egyesület

Tormási Karina – kutyák
okleveles kutyakiképző

Réka - Csali - Dr.Rex Kutyás Egyesület

Horváth Réka

Lukács Anna - Dr.Rex Kutyás Egyesület

Ficsor Annamária

Csoportkép - Dr. Rex kutyás Egyesület

Csoportkép - Dr. Rex kutyás Egyesület

Kiemelt Támogatóink

Slider

Rólunk

„Azzal foglalkozom, amire 6 éves korom óta vágytam és imádom. Kell ennél több?” Rexnek a német juhász kutyának, az ország „legszőrösebb asszisztensének és kutyás dokijának” életét rengeteg ember ismerte meg és követi nyomon. Gyógyítást segítő, egészségmegőrző tevékenysége az egyik legismertebb kutyává tette, nagyon sokan zárták szívükbe és kísérik figyelemmel mindennapi munkáját, utazásait. Kalandos volt már Varga doktor és Rex egymásra találása is, amiben annak idején egyesületünk szakemberei nyújtottak segítséget és amelynek eredményeként mindkettőjük élete gyökeresen megváltozott. Kutyás egyesületünk alapcélként tűzte ki a gyermekek és a kutyák kapcsolatának fejlesztését. Egyesületünk alapfeladata, hogy megvalósítsa Rex és gazdája – a gyermekgyógyász szakorvos – elkötelezett és a beteg gyermekeket és intézményeket támogató, karitatív céljait.

Facebook

Bankszámlaszám: 11742173-26041825 (OTP)

Adószám: 18942666-1-13